ОРГАНИЗАЦИЈА
АКРЕДИТАЦИИ
АКТИ
 

 

ОГЛАСНА ТАБЛА

 

  • СООПШТЕНИЈА
  • РАСПОРЕДИ
  • РЕЗУЛТАТИ
 
испитите кај Проф. д-р Јованка Тутеска,  02 09 2015

 

Им се соопштува на студентите кои полагаат предмети кај Проф. д-р Јованка Тутеска, дека терминот за полагање на испитите е на 03.09.2015 во истото време.

 

 


Од предметниот наставник

 

 

 

 

ИСПИТОТ Криминалитет и детекција,  27 08 2015

 

          

  Студентите кои не го полагаа предметот криминалитет и детекција на ден 26.08.2015 година (среда) имаат право да го полагаат на ден 31.08.2015 година (понеделник) во  11 и 30 часот.

 

 

Охрид,
26.08.2015

 

 

испитите Информациони технологии и Актуарство,  24 08 2015

 

Им се соопштува на студентите кои полагаат предмети кај Проф. д-р Цветко Андреески, дека терминот за полагање на испитите Информациони технологии и Актуарство закажани на 27.08.2015 година со почеток во 10 часот се заменува со 01.09.2015 со почеток во 12 часот.

 

 


Од предметниот наставник

 

 

 

 

ИСПИТОТ МИС,  21 08 2015

 

          

  ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ дека ИСПИТОТ во Септемвриска сесија 2015 по предметите МЕНАЏМЕНТ НА ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМИ И ИНФОРМАЦИОНИ СИСТЕМИ на сите насоки ќе се одржи во истиот термин (31.08.2015), но од 13 часот.

 

Предметен професор:

Проф.д-р Мирјана Секуловска Охрид,

21.08.2015

 

 

евидентирањето на оценките Проф. Д-р Сашо Коруновски,  26 06 2015

 

Им се соопштува на студентите на СИТЕ НАСОКИ кои ги положиле предметите ХРАНА И КУЛТУРА, КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО и ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО кај Проф. Д-р Сашо Коруновски во ЈУНСКИОТ ИСПИТЕН РОК дека евидентирањето на оценките во индекс ќе се врши на ден 29.06.2015 – ПОНЕДЕЛНИК. Студентите се должни да ги предадат индексите кај асистентот М-р Михаел Ристески до 10:00-11:00 часот. Студентите ќе ги добијат индексите назад истиот ден.

 

Предметен наставник:

Охрид, 26.06.2015

Проф. Д-р Сашо Коруновски

 

 

ИСПИТОТ ПРИНЦИПИ НА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИК,  25 06 2015

 

          

  Се известуваат студентите од I год. насока ОСИГУРУВАЊЕ дека испитот по ПРИНЦИПИ НА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИК ќе се одржи на 29.06.2015 година со почеток во 11:00 часот.

Од предметниот наставник

 

 

Оценки по предметот МЕЃУНАРОДНА ЕКОНОМИЈА,  22 06 2015

 

Оценки по предметот МЕЃУНАРОДНА ЕКОНОМИЈА, за студенти кои положиле на колоквиуми ќе се запишуваат на 26.06.2015 (петок) во 10ч.

 

Охрид, 22.06.2015

Предметен наставник
Проф.д-р Јованка БИЛЈАН

 

 

ИСПИТОТ  СОЦИОЛОГИЈА НА ИСХРАНА,  22 06 2015

 

          

  ИМ СЕ СООПШТУВА НА СТУДЕНТИТЕ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015 ГО  СЛУШАА  ПРЕДМЕТОТ СОЦИОЛОГИЈА НА ИСХРАНА КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ дека полагањето на Испитот по предметот ќе состои од два дела: писмен дел (тест) и пишување на есеј на една од темите:
1. Храната и исхраната како туристичка појава
2. Храната и исхраната како социо-културна појава
3. Гозби
а темата за есејот ќе биде одредена на денот на полагањето од страна на предметниот професор.

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                                                                                                                                                                         
Охрид, 22.06.2015

 

 

Aнализата на случај Охрид,  15 06 2015

 

Се известуваат студентите > на студискaта програма > „Безбедност и финансиска > контрола“ - Охрид кои запишале > повторување на предметна > програма Кривично процесно > право дека Aнализата на случај ќе > се одржи на 19.06.2015 (петок) во 10:30 > часот. > > > > > > Оваа самостојна (домашна) > работа т.е. Aнализата на случај НЕ > Е задолжителна > активност.Бодовите кои ќе > ги освојат студентите преку > Анализата на случај ќе бидат > земени во предвид за > септемвриската испитна > сесија. > наставник,доц. д-р > Катерина > Крстевска

 

 

ИСПИТИТЕ  ПО  ПРАКТИЧНА РАБОТА,  15 06 2015

 

          

   ИСПИТИТЕ  ПО  ПРАКТИЧНА РАБОТА ЌЕ СЕ ОДРЖАТ  НА:

- 23.06. 2015  ( Вторник )  во 16.00 часот ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД НАСОКАТА ТУРИЗАМ
- 24.06. 2015  ( Среда  )     во 16.00 часот ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД НАСОКИТЕ: ХРН и ГИД
Испитот ќе се реализира  на факултет.

Со почит,
Тошо Чочороски, предметен наставник

 

 

 

Испити Промени Охрид,  11 06 2015

 

Испитот по предметот Основи на безбедност и безбедносниот систем на Р.М кај проф Томе Баткоски ќе се одржи на 15.06.2015 година во 11 часот.

 

 

Испитот по предметот Методика на истражување на организиран криминал кај проф Марјан Николовски ќе се одржи на 15.06.2015 година во 11 часот.

 

 

Испитот по предметот Психологија на коминикации ќе се одржи на 15.06.2015 година во 11 часот.

 

 

Испитот по предметите Кривично право и Криминологија кај проф Миодраг Лабовиќ ќе се одржи на 15.06.2015 година во 11 часот.

 

 

Испитите ја Проф. Д-р. Јован Стојаноски,  11 06 2015

 

          

   Испитите ја Проф. Д-р. Јован Стојаноски, се презакажуваат од 16.06.2015, за 19.06.2015, во 12:00часот.

 

 

 

Испити БФК Охрид,  10 06 2015

 

Испитот по предметите Кривично процесно право кај проф д-р Катерина Крстевска, Управно право кај проф д-р Искра Малетиќ, Меѓународни односи и меѓународна соработка кај проф д-р Снежана Никодиновска на насока БФК ќе се одржат на 19.06.2015 година во 10,30 часот.

 

 

Вовед во осигурување, Финансиски менаџмент и Финансиско сметководство,  10 06 2015

 

          

       Испитите по предметите Вовед во осигурување, Финансиски менаџмент и Финансиско сметководство ќе се одржат на ден 18.06.2015 годиина во 10 часот.
Охрид,                                               
Проф. Д-р Климе Попоски
10.06.2015

 

 

 

Испитот по Меѓународни односи и меѓународна соработка,  08 06 2015

 

Испитот по предметот Меѓународни односи и меѓународна соработка кај проф Снежана Никодиновска ќе се одржи на 12.06.2015 година во 11 часот

 

 

службата за студентски прашања,  08 06 2015

 

          

       Следните студенти Иван Симонов, Рената Ислами, Тања Никола, Крсте Костески, Елена Докузоска кои имаат поднесено барање за ваучери во понеделник да се јават во службата за студентски прашања и да достават матичен број и матични броеви од родителите да се изврши уште една контрола со цел да се исправат евентуални грешки.

 

 

 

Испитот по Меѓународен туризам,  05 06 2015

 

Испитот по Меѓународен туризам кај проф д-р Иванка Нестороска ќе се одржи на 08.06.2015 година во 13,30 часот.

 

 

Испитот по предметот Промотивни активности,  05 06 2015

 

          

Испитот по предметот Промотивни активности кај проф д-р Лидија Симончекса ќе се одржи на 15.06.2015 година во 10 часот.

 

 

ПОПРАВНИОТ ВТОР КОЛОКВИУМ,  01 06 2015

 

          

                Им се соопштува на студентите на СИТЕ НАСОКИ кои го одбрале предметот ХРАНА И КУЛТУРА  кај Проф. Д-р Сашо Коруновски дека ПОПРАВНИОТ ВТОР КОЛОКВИУМ се закажува за  ден 04.06.2015 ЧЕТВРТОК во 10:00 ЧАСОТ.

 

Предметен наставник:
Проф. Д-р Сашо Коруновски

 

Охрид, 01.06.2015

 

 

 

ДВА испити кај проф. Д-р Јованка Билјан,  01 06 2015

 

          

Се известуваат студентите кои во ЈУНСКА сесија 2015 година треба да полагаат ДВА испити кај проф. Д-р Јованка Билјан, дека на ден 16.06.2015 година во 10.00 часот ќе го полагаат испитот по предметот Меѓународна трговија, а на ден 19.06.2015 година во 10.00 часот вториот испит!

 

Со почит,
Д-р Јованка Билјан, ред. проф.

 

 

 

Пракса во Грција лето 2015,  29 05 2015

 

          

Пракса во Грција лето 2015
 
Почитувани ,

Во пресрет на нашата понатамошна соработка која следи по нашата укажана можност за  ова лето вашата пракса да ја извршите во Грција, Сите студенти кои се заинтересирани за истата можност внимателно проследете ги следните чекори.


  1. Во прилог на овој маил, имаме атачирано еден Word документ истиот е CV (Resume) со кој се почнува првиот чекор за аплицирање за пракса во Грција,симнете го документот и потполнете го на англиски (ако имате некои потешкотии при потполнувањето слободно обратете ни се), CV кога ќе е подполнето идеме на следен чекор word документот се преименува од CV -(name-surname) на пример CV Форан Милосавлевски и истиот се препраќа на следниот маил : aegeanwork@yahoo.com
  2. Во координација со вашите асистенти и професори ќе се селектира одредена група студенти кои ќе ја имаат можноста да аплицираат за практична работа.
  3. Следен  чекор селектираните кандидати/ки  ќе ja имаат можностa нивните CV резумиња да циркулираат во заинтересирани хотели кои ќе ја вршат финалната селекција, при конечниот одговор од хотелот , одбаните кандидати ќе бидат информирани за понатамошната процедура околу прибирање на останатите документи потребни за завршување на целиот процес( лекарско уверение , потврда за неосудуваност, првичен договор и соодветни преводи на грчки јазик потребни за во Грчкиот Конзулат)
  4. Одкако е завршена целата процедура и е спремена комплетната документација , Се организира превозот, истиот може да е групен и поединечен за првата година ќе се ограничиме на хотели од областа на Халкидики Краците но има можност одредена група на студенти да добијат и понуди за островите, 
  5. Во времетраење на целиот процес ќе имате можност дополнителни прашања слободно да ги поставувате наaegeanwork@yahoo.com
Одредени заинтересирани хотели...
1. Хотел "Истион Клуб" Неа Потидеа- Халкидики 5+ студенти машки/женски (12 евра дневница, сместување и три оброка во рамките на хотелот) ISTION CLUB HOTEL CHALKIDIKI - LUXURY SPA RESORT GREECE
 
 
image
 
 
 
 
 
ISTION CLUB HOTEL CHALKIDIKI - LUXURY SPA R...
HOTEL CHALKIDIKI POTIDEA RESORT LUXURY SPA GREECE

Preview by Yahoo

 
2 Хотел Петрино Афитос халкидики 2/3 студентки (400 евра,сместување и два оброка во хотелот) Ξενοδοχεία Χαλκιδική - Ξενοδοχείο Χαλκιδική Petrino Hotel

 
 
 
 
 
 
Ξενοδοχεία Χαλκιδική - Ξενοδοχείο Χαλκιδική Petrino Hotel
Ξενοδοχεία Χαλκιδική: Ξενοδοχείο Πέτρινο: ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, στην Άφυτο για διαμονή με οικογένεια ή φίλους.

Preview by Yahoo

 
3.Хотел Aegean Aparthotel Криопиги 3 студенти само машки или женски (350 евра,сместување и два оброка во хотелот) Ξενοδοχειο

 
 
image
 
 
 
 
 
Ξενοδοχειο
текстиль для дома модули Joomla 2.5 To ξενοδοχείο Aegean βρίσκεται πάνω στο δρόμο που οδηγεί σε μια πανέμορφη πευκόφυτη παραλία (ακτή πηγαδάκια) σε α...

Preview by Yahoo

 
4. Хотел Посејдон Вју Криопиги 3 студенти   (350 евра,сместување и два оброка во хотелот) Griechenland - Chalkidiki / Kriopigi - Frosch Sportclub Hotel Poseidon
 
 
image
 
 
 
 
 
Griechenland - Chalkidiki / Kriopigi - Frosch Sportclub ...
Traumhaft schöne kleine Hotelanlage in einem tropischen Garten auf der Halbinsel Kassandra in Griechenland. Exklusiv reserviert für Singles und Alleinreisende von ...

Preview by Yahoo

 
5.Ново хотелче Мола Калива Халкидики 4/5 студенти машки/женски (350 евра,сместување и два оброка во хотелот)
6.Апартмани Ремви Афитос 14 соби  1 девојка собарка и плус рецепција (350 евра,сместување и храна) 
7 Вили и Спа центар Порто Занте - Закинтос 3+ студентки 10 часа работни ( почетно 500 евра,сместување и два оброка во хотелот) Luxury Villas Zakynthos: Best 5 Star Hotel and Luxury Spa in Greece - Luxury Villas Zakynthos: Best Luxury Villa Rentals & 5 Star Hotels Greece

 
 
 
 
 
 
Luxury Villas Zakynthos: Best 5 Star Hotel and Luxury Spa in Greece - Luxury Villas Zakynthos: Best ...
The Luxury Greek Villas Resort Porto Zante Villas & Spa in Greece is an award winning boutique 5-star hotel located on the magical Greek island of Zakynthos. All luxury villas have private pools and are in front of a private sandy beach.

Preview by Yahoo

 

Сите заинтересирани студенти слободно нека поднесат CV.

Со почит

 

 

 

СОЦИОЛОГИЈА НА ИСХРАНА КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ,  19 05 2015

 

          

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СТУДЕНТИТЕ (оние кои не направиле презентација) КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015 ГО  СЛУШААТ  ПРЕДМЕТОТ СОЦИОЛОГИЈА НА ИСХРАНА КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ дека во Среда (20.05.2015) во 11:00 часот ќе полагаат (II)колоквиум кој се состои во полагање на есеј на една од темите:
1. Храната и исхраната како туристичка појава
2. Храната и исхраната како социо-културна појава
3. Гозби
а темата за есејот ќе биде одредена на денот на полагањето од страна на предметниот професор.

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                                                                                                                                                                      
 Охрид, 11.05.2015


 

 

 

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ за ИСПИТ КРИМИНАЛИСТИЧКА ТЕХНИКА,  19 05 2015

 

          

Се известуваат студентите од насока БФК Охрид, дека испитот по предметот Криминалистичка техника ќе се одржи на ден 06.06.2015 година (сабота) во 10.00 часот.

 

 

Предметен наставник доц. д-р Слободан Оклевски

 

 

 

 

 

ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ по предметот ХРАНА И КУЛТУРА,  18 05 2015

 

          

Им се соопштува на студентите на СИТЕ НАСОКИ кои го полагаат ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ по предметот ХРАНА И КУЛТУРА  кај Проф. Д-р Сашо Коруновски дека колоквиумот СЕ ЗАКАЖУВА за  ден 21.05.2015 ЧЕТВРТОК во 11:00 ЧАСОТ. Материјалот за вториот колоквиум е од страна 69 до 139 стр. до темата МТЕРИЈАЛНА КУЛТУРА, како и од стр. 219 до стр. 228 до темата ТИПОВИ НА ТУРИСТИЧКИ ВЛИЈАНИЈА. Прашањата ќе бидат со заокружување. За темата НАРОДНИТЕ ПРАЗНУВАЊА – стр. 159-190 студентите треба да направат есеј за еден од празниците. Есејот треба да има минимум 4 страни. Студентите кои ќе направат есеј ќе бидат ослободени од оваа тема на колоквиумот. Студентите кои нема да направат есеј ќе одговараат на 4 прашања со пишување за целата тема ЕТНОГРАФИЈА. Есеите треба да се пратат кај асистентот М-р Михаел Ристески на имејл: risteski_m@yahoo.com
Евентуалните прашања во врска со колоквиумот студентите можат да ги пратат на истиот имејл.

 

 

Предметен наставник:

Велес, 17.05.2015                                                                                             
Проф. Д-р Сашо Коруновски

 

 

 

 

 

ПРАКТИЧНА НАСТАВА – ОСИГУРУВАЊЕ,  15 05 2015

 

          

ПРАКТИЧНА НАСТАВА – ОСИГУРУВАЊЕ

 

Распоред за практична настава на студентите од I година насока Осигурување тука

 

Се известуваат РЕДОВНИТЕ студенти од I година на насоката Осигурување дека според студиската програма треба ЗАДОЛЖИТЕЛНО да извршат практична настава. Студентите се распоредени по компании за осигурување во согласност со нивното место на живеење и расположливите капацитети на компаниите за осигурување.
Секој студент треба да има ПОТВРДА во печатена форма којашто треба да ја пополни раководителот или одговорното лице од компанијата за осигурување каде што студентот ќе ја изведува практичната настава. На потврдата мора да стои печат од компанијата и потпис од одговорното лице.
ВОНРЕДНИТЕ студенти НЕМААТ обврска за изведување на практична настава!

 Со почит,
Проф. Д-р Братислав Милошевиќ

 

 

 

 

ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ кај ПРОФ.Д-Р ЛИЛЈАНА БАТКОСКА,  13 05 2015

 

          

Се известуваат студентите дека 2 колоквиум кај ПРОФ.Д-Р ЛИЛЈАНА БАТКОСКА ќе се одржи во следниот термин:
КРИМИНАЛИСТИЧКА ПСИХОЛОГИЈА И ПСИХОЛОГИЈА НА ИСХРАНА (Четвртoк 21.05.2015, 10:00 часот, Амфитеатар).

Предметен професор:
Проф.д-р Лилјана Баткоска                                                  
Охрид, 12.05.2015

 

 

 

Испитите кај Проф. д-р Васо Цуцулески,  13 05 2015

 

          

Испитите кај Проф. д-р Васо Цуцулески од 18.06.2015 се одложуваат за 24.06.2015 со почеток во 12 часот.

Од предметниот наставник

 

 

 

ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ ХРАНА И КУЛТУРА,  11 05 2015

 

          

Им се соопштува на студентите на СИТЕ НАСОКИ кои го полагаат ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ по предметот ХРАНА И КУЛТУРА  кај Проф. Д-р Сашо Коруновски дека колоквиумот СЕ ПРЕЗАКАЖУВА за  ден 21.05.2015 ЧЕТВРТОК во 12:00 ЧАСОТ.

 

                                                                                                                                    Предметен наставник:

Охрид, 13.05.2015                                                                

Проф. Д-р Сашо Коруновски

 

резултати и увид во тестовите и впишување на оценки Проф. Д-р Климе Попоски,  11 05 2015

 

          

Им се соопштува на студентите кои ги полагаа предметите Финансиски менаџмент и Вовед во осигурување резултати и увид во тестовите и впишување на оценки ќе има на ден 14.05.2015 година (четврток) во 16 часот. Проф. Д-р Климе Попоски Охрид, 12.05.2015

 

 

 

ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ ЖИВОТНО И ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ  11 05 2015

 

          

Се известуваат студентите од Охрид, III година насоката ОСИГУРУВАЊЕ кој слушаат предметот ЖИВОТНО И ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ дека II Колоквиум е закажан на ден 18.05.2015 година (Понеделник) во 10 часот.

Предметен наставник,
Проф. Д-р Братислав Милошевиќ

 

 

 

Колоквиум 2 АНГЛИСКИ ЈАЗИК 4,  11 05 2015

 

          

Колоквиум 2 АНГЛИСКИ ЈАЗИК 4 сите насоки се одржува на
19.(вторник) 05.2015 во 10.00

12.05.2015                                          
Проф. Д-р Ирина Петровска

 

 

 

ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ СОЦИОЛОГИЈА НА ИСХРАНА,  11 05 2015

 

          

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СТУДЕНТИТЕ (оние кои не направиле презентација) КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015 ГО  СЛУШААТ  ПРЕДМЕТОТ СОЦИОЛОГИЈА НА ИСХРАНА КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ дека во Среда (20.05.2015) во 11:00 часот ќе полагаат (II)колоквиум кој ќе се состои во полагање на есеј на една од темите:
1. Храната и исхраната како туристичка појава
2. Храната и исхраната како социо-културна појава
3. Гозби
а темата за есејот ќе биде одредена на денот на полагањето од страна на предметниот професор.

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                                                                                                                                                                         
Охрид, 11.05.2015

 

 

 

ВТОРИОТ КОЛОКВИУМБЕЗБЕДНОСТ ВО ТУРИЗМОТ,  11 05 2015

 

          

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015 ГО  СЛУШААТ  ПРЕДМЕТОТ БЕЗБЕДНОСТ ВО ТУРИЗМОТ КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ ДЕКА  (II) колоквиум ќе се одржи во ПЕТОК (15.05.2015) од 10:00 часот.

 

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                                                                                                                                                                         
Охрид, 11.05.2015

 

 

 

ПРВ Поправен КОЛОКВИУМ БЕЗБЕДНОСТ ВО ТУРИЗМОТ,  11 05 2015

 

          

ИМ СЕ СООПШТУВА НА СИТЕ СТУДЕНТИ КОИ ВО ЛЕТНИОТ СЕМЕСТАР 2015 ГО  СЛУШААТ  ПРЕДМЕТОТ БЕЗБЕДНОСТ ВО ТУРИЗМОТ КАЈ ПРОФ.Д-Р ПЕРЕ АСЛИМОСКИ ДЕКА  (I) поправен колоквиум ќе се одржи во Петок (17.04.2015) од 9:00 часот, а редовните предавања ќе  се одржат во терминот за предавања од 10:00 часот.

 

Предметен професор:
Проф.д-р Пере Аслимоски                                                                                                                                                                        
 Охрид, 03.04.2015

 

 

 

(I) поправни КОЛОКВИУМИ КАЈ ПРОФ.Д-Р ЛИЛЈАНА БАТКОСКА,  11 05 2015

 

          

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУДЕНТИТЕ ДЕКА (I) поправни КОЛОКВИУМИ КАЈ ПРОФ.Д-Р ЛИЛЈАНА БАТКОСКА ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ВО СЛЕДНИТЕ ТЕРМИНИ:
-ПСИХОЛОГИЈА ВО ТУРИЗМОТ И УГОСТИТЕЛСТВОТО и ДЕЛОВНА ПСИХОЛОГИЈА СРЕДА(15.04.2015) ОД 11:00 ЧАСОТ, АМФИТЕАТАР
-КРИМИНАЛИСТИЧКА ПСИХОЛОГИЈА, ЧЕТВРТОК (16.04.2015) ОД 10:00 ЧАСОТ, ПРЕДАВАЛНА (1).
ВО ИСТИТЕ ТЕРМИНИ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ И РЕДОВНИТЕ ПРЕДАВАЊА ПО ПРЕДМЕТИТЕ.

 

Предметен професор:
Проф.д-р Лилјана Баткоска                                                     
Охрид, 06.04.2015

 

 

 

ЦАРИНА И ШПЕДИЦИЈА практикантска работа 08 05 2015

 

          

Се известуваат студентите од насоката ЦАРИНА И ШПЕДИЦИЈА кои се распоредени за обавување на практикантска работа во шпедитерски компании (I, II и III година) дека вториот дел од практичните часови ќе се одржат во Предавална 1 на 20.05.2015 година (среда) во 13:00 часот.

 

 

ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ ТУРИСТИЧКА ГЕОГРАФИЈА,  06 05 2015

 

          

Им се соопштува на студентите на СИТЕ НАСОКИ кои го слушале предметот ТУРИСТИЧКА ГЕОГРАФИЈА кај Проф. Д-р Науме Мариноски дека ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ е закажан за ден 11.05.2015 ПОНЕДЕЛНИК во 14:00 ЧАСОТ.

 

Предметен наставник:

Охрид, 05.005.2015                                                                                       
Проф. Д-р Науме Мариноски

 

 

 

 Испитите на насока БФК кај проф д-р Светлана Николовска 06 05 2015

 

          

   Испитите на насока БФК кај проф д-р Светлана Николовска ќе се одржат на 07.05.2015 година во 11 часот

 

 

Вториот колоквиум кај Проф.д-р Ивица Смиљковски 04 05 2015

 

          

       Се известуваат студентите дека вториот колоквиум кај Проф.д-р Ивица Смиљковски
 ќе се одржи на ден  11.05.2015 год. во 11.15 часот

                04.05.2015                                                          
Проф.д-р Ивица Смиљковски  

 

 

ПРЕДАВАЊАТА ПО ПРЕДМЕТОТ ПЕНЗИСКО И СОЦИЈАЛНО ОСИГУРУВАЊЕ,  04 05 2015

 

          

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУДЕНТИТЕ ОД НАСОКАТА ОСИГУРУВАЊЕ ДЕКА ПРЕДАВАЊАТА ПО ПРЕДМЕТОТ ПЕНЗИСКО И СОЦИЈАЛНО ОСИГУРУВАЊЕ НАМЕСТО ВО СРЕДА

06. МАЈ 2015 ГОД. ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ВО ЧЕТВРТОК НА 07.05.2015 ГОД, ПОЧЕТОК ВО 10.30 ЧАСОТ ПРОФ Д-Р ЈОВЕ КЕКЕНОВСКИ

 

 

ЦАРИНА И ШПЕДИЦИЈА практичните часови 04 05 2015

 

          

       Се известуваат студентите од насоката ЦАРИНА И ШПЕДИЦИЈА кои се распоредени за обавување на практикантска работа во шпедитерски компании (I, II и III година) дека првиот дел од практичните часови ќе се одржат во Предавална 1 на 06.05.2015 година (среда) во 13:00 часот.

 

 

Испитите кај проф д-р Марјан Николовски и проф д-р Томе Батковски,  29 04 2015

 

          

  Испитите кај проф д-р Марјан Николовски и проф д-р Томе Батковски на насока БФК се одложени за 07.05.2015 година во 11 часот

 

 

испитот Вовед во осигурување 23 04 2015

 

          

       Се известуваа студентите дека испитот Вовед во осигурување ќе се одржи на ден 25.04.2015 година (Сабота) во 10 часот.

      Охрид, 23.04.2015    
проф. Д-р Климе Попоски

 

 

Амфитеатарот ќе се одржи предавање  Dr. MIRIAM BAIT,  22 04 2015

 

          

       Почитувани,
Во рамките на Еразмус + програмата  ве известуваме дека на 30.04.2015, четврток во 11.00 ч. во Амфитеатарот ќе се одржи предавање  на тема:


The Language of Tourism as Promotional Discourse: E-tourism and Virtual Travelers Through An Analysis of the Official Website www.italia.it

 Dr. MIRIAM BAIT,

Faculty of Political and Social Sciences,

University of Milan, Italy

 

 

средба за организирање на праксата во шпедитерски компании  22 04 2015

 

          

       Се известуваат студентите од насоката ЦАРИНА И ШПЕДИЦИЈА (I, II и III година) дека во вторник, 28.04.2015 година во 12:00 часот ќе се одржи средба за организирање на праксата во шпедитерски компании.


20.04.2015 год.

 

 

 

 

- Распоред на испити Септември Велес 09/2015

 

- Распоред на испити ЈУНИ Велес 06/2015

 

- Распоред на испити Јуни Септември 2015 Охрид

 

- Распоред на испити април 2015 Велес

 

- Распоред на испити април 2015 Охрид

 

- Распоред на предавања летен семестар 2014/15

 

- Распоред на испити Велес 0/2015

 

- Распоред на испити, Јануари, Охрид 2015

 

 

- Распоред на испити, Ноември, Охрид 2014

 

- Распоред на предавања зимски семестар 2014/15 Охрид

 

 

- Распоред на испити 3 -та година, Август Велес 2014

 

- Распоред на испити Велес 09/2014

 

- Распоред на испити 3 -та година, Август Охрид 2014

 

 

 

- Распоред на испити Велес 05/2014

 

- Распоред на испити Велес 04/2014

 

- Распоред на испити Април Јуни и Септември Охрид 2013/2014

 

 

- Распоред на предавања летен семестар 2013/14 БФК

 

- Распоред на испити Велес 01/2014

 

 

- Распоред на предавања летен семестар 2013/14 Охрид и Велес

 

- Распоред на испити Велес 11/2013

 

- Распоред на испити Охрид 01/2014

 

- Распоред на испити Охрид 11/2013

 

 

- Термини за консултации Охрид Зимски семестар 2013/2014

 

 

- Распоред на предавања зимски семестар 2013/14 Охрид и Велес

 

 

- Распоред на испити Велес 09/2013

 

- Распоред на испити Охрид 09/2013

 

- РАСПОРЕД НА СТУДЕНТИ ОД ПРВА И ВТОРА ГОДИНА - НАСОКА: ТУРИЗАМ, ГИД, ХРН ЗА ИЗВРШУВАЊЕ НА ПРАКТИЧНА РАБОТА ВО УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ

 

- Распоред на испити Велес 06/2013

 

- Распоред на испити Охрид и БФК 06/2013

 

 

- Распоред на испити Велес 01/2013

- Распоред на испити Охрид 04/2013

 

 

- Распоред на предавања летен семестар 2012/13 БФК Скопје и Охрид

 

- Распоред на предавања летен семестар 2012/13 Охрид и Велес

 

 

- Распоред на испити Велес 01/2013

 

- Распоред на испити Охрид 01/2013

 

 

 

- Распоред на испити Велес 11/2012

 

- Распоред на испити Охрид 11/2012

 

 

- Распоред на предавања зимски семестар 2012/13 БФК Скопје и Охрид

 

- Распоред на предавања зимски семестар 2012/13 Охрид и Велес

 

 

 

- Распоред на испити Велес 09/2012

 

- Распоред на испити Охрид 09/2012

 

 

- Распоред на испити Велес 06/2012

 

- Распоред на испити Охрид 06/2012

 

 

 

- Распоред на испити Велес 04/2012

 

- Распоред на испити Охрид 04/2012

 

 

- Распоред на предавања летен семестар 2011/12 БФК Скопје и Охрид

 

- Распоред на предавања летен семестар 2011/12 Охрид и Велес

 

 

 

 

- Термини за консултации

 

 

 

 

  Bookmark and Share
 
- Испит МИС Охрид 09 2015
- Испит Кривично процесно право 09 2015
- Испити Проф. д-р Габриела Ракичевиќ 09 2015
- Испити Проф. д-р Симона Мартиноска 09 2015
- Испит МИС Охрид 06 2015
- Испит Царински систем на ЕУ 07 2015
- Испити Практична работа 06 2015
- Испити Проф. д-р Сашо Коруновски Велес 06 2015
- Испити Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 06 2015
- Испит Комисиски Меѓународна трговија 06 2015
- Испит Ресторантски менаџмент 06 2015
- Испити Проф. д-р Габриела Ракичевиќ 06 2015
- Испити Проф. д-р Сашо Коруновски 06 2015
- Испити Проф. д-р Јове Кекеновски 06 2015
- Испити Проф. д-р Ристо Речкоски 06 2015
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Цветко Андреески 06 2015
- Испити Проф. д-р Лариса Василеска 06 2015
- Испит Царински систем и политика 06 2015
- Кривично процесно право Крајни 06 2015
- Колоквиуми крајни Актуарство Охрид 06 2015
- Испити Проф д-р Лидија Симонческа Охрид и Велес 06 2015
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 06 2015
- Испити Проф д-р Јованка Билјан Охрид 06 2015
- Прелиминарна листа Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 06 2015
- Испити Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид 06 2015
- Осигурување на земјоделството Охрид 06 2015
- Англиски јазик Охрид 06 2015
- МИС колоквиуми конечни Охрид 06 2015
- Прелиминарна листа Проф д-р Лилјана Баткоска 06 2015
- Колоквиум 2 Диететика 06 2015
- Колоквиум 2 Деловно планирање 06 2015
- Испит Меѓународна трговија Велес 06 2015
- Колоквиум 2 Менаџмент на човечки ресурси 06 2015
- Колоквиум 2 Промотивни активности 06 2015
- Колоквиум 2 Пензиско и социјално осигурување 06 2015
- Колоквиум Царинско казнено право 06 2015
- Колоквиум Принципи на управување со ризик 06 2015
- Колоквиум Актуарство 05 2015
- Колоквиум Безбедност Проф. д-р Пере Аслимоски 05 2015
- Колоквиум Маркетинг 05 2015
- Колоквиум 2 Проф. д-р Сашо Коруновски 05 2015
- Колоквиум 2 Туристичка географија Охрид 05 2015
- Резултати Осигурување на земјоделието Охрид 05 2015
- Резултати Колоквиум и Испит Социјална патологија 05 2015
- Резултати 2 колоквиум Царинска тарифа Охрид 05 2015
- Резултати 2 колоквиум Меѓународна трговија Охрид 05 2015
- Резултати 2 колоквиум Проф д-р Иванка Нестороска 05 2015
- Резултати 1 поправен и 2 колоквиум Проф. д-р Лилјана Баткоска 05 2015
- Резултати МИС 2 колоквиум 05 2015
- Резултати Комисиски 05 2015 Охрид
- Колоквиум поправен Принципи на управување со ризик 05 2015
- Поправен колоквиум Проф. д-р Пере Аслимоски 05 2015
- Испити Проф. д-р Габриела Ракичевиќ 05 2015
- Испити Информациони технологии 05 2015
- Испити Проф. д-р Симона Мартиноска Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 Поправен МИС Охрид 04 2015
- Колоквиум поправен Проф. д-р Јове Кекеновски Охрид 04 2015
- Колоквиуми и испити Проф. д-р Јованка Билјан Охрид и Велес 04 2015
- Бодовна состојба Кривично процесно право 04 2015
- Колоквиум Поправен Проф. д-р Лилјана Баткоска 04 2015
- Колоквиуми Безбедност во туризмот 04 2015
- Колоквиум поправен Менаџмент на човечки ресурси 04 2015
- Испит Кривично процесно право 04 2015
- Колоквиум Поправен 1 Туристичка географија 04 2015
- Колоквиум 1 Социологија на исхрана Охрид 04 2015
- Испити Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 поправен ЦУП Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид 04 2015
- Испити Проф. д-р Сашо Коруновски 04 2015
- Испит и колоквиум Англиски јазик 04 2015
- Колоквиум 1 Принципи на управување со ризик 04 2015
- Колоквиум 1 Царинска управна постапка Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 Храна и култура Велес 04 2015
- Колоквиум 1 Менаџмент на човечки ресурси Охрид 04 2015
- Колоквим 1 Пензиско и социјално осигурување Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 Меѓународна трговија Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 Заштита на културно наследство Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 Проф. д-р Лидија Симонческа Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 Психологија во угостителството Велес 04 2015
- Колоквиум 1 Безбедност во туризмот Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 Храна и култура Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 Царинско казнено право Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 Диететика Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 Актуарство Охрид 04 2015
- Колоквиум 1 МИС Охрид 03 2015
- Транспорт и осигурување Охрид 03 2015
- Јавни финансии Охрид 03 2015
- Колоквиум Туристичка географија Охрид 03 2015
- Колоквиум 1 Патнички агенции Охрид 03 2015
- Колоквиум 1 Криминалистичка техника Охрид 03 2015
- Колоквиуми Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 03 2015
- Резултати Испит Фискален систем Комисиски Охрид 03 2015
- Резултати Испити Проф. д-р Пере Аслимоски Велес 02 2015
- Резултати Проф. д-р Иванка Нестороска Велес 02 2015
- Резултати МИС и Бизнис информатика Велес 02 2015
- Резултати Проф д-р Сашо Коруновски Велес 02 2015
- Резултати Проф. д-р Лидија Симонческа Велес 02 2015
- Резултати Проф. д-р Лилјана Баткоска 02 2015
- Резултати Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Велес 02 2015
- Резултати Проф. д-р Лидија Симонческа 02 2015
- Резултати Проф. д-р Трајче Дојчиноски 02 2015
- Резултати Проф. д-р Злате Димовски 02 2015
- Резултати Информациони технологии 02 2015
- Резултати Актураска математика 02 2015
- Резултати Проф. д-р Симона Мартиноска Велес 02 2015
- Резултати Царинско право и Царинско работење 02 2015
- Резултати од колоквиуми_Проф.д-р Лилјана Баткоска
- Резултати Царински систем и политика испити и колок. 02 2015
- Резултати Испити Проф. д-р Габриела Ракичевиќ 02 2015
- Резултати Кривично процесно право БФК 02 2015
- Резултати Англиски јазик 02 2015
- Резултати Кривично процесно право 02 2015
- Резултати испити и колоквиуми Проф. д-р Пере Аслимоски 02 2015 Охрид
- Резултати испити и колоквиуми Проф. д-р Јованка Билјан 02 2015 Охрид
- Резултати испити Проф. д-р Сашо Коруновски 01 2015 Охрид
- Резултати испити Проф. д-р Јове Кекеновски 01 2015 Охрид
- Резултати Меѓународен патнички промет 01 2015
- Прелиминарни Организирање на конгреси и средби 01 2015
- Испит Криминалистичка техника 01 2015 Охрид БФК
- Испит Осигурително право 01 2015
- Испит Основи на право со туристичко право 01 2015
- Испит Бизнис информатика Охрид 01 2015
- Испит МИС Охрид 01 2015
- Прелиминарна листа Проф. д-р Пере Аслимоски 01 2015
- Испити Проф. д-р Катерина Ангелевска Најдеска 01 2015
- Менаџмент во услужен сектор 2 колоквиум 01 2015
- Информациони технологии 01 2015
- Ресторански менаџмент Испити и Колоквиум 01 2015
- Основи на туризам со гастрономски туризам 01 2015
- Информациони технологии Колоквиуми 01 2015
- Колоквиуми Основи на туризмот 01 2015
- Финансиски систем 2 колоквиум и поправен 01 2015
- Криминалитет и детекција Колоквиуми 01 2015
- Германски јазик 2 колоквиум 01 2015
- Англиски јазик 2 колоквиум 01 2015
- Ресторански менаџмент 2 колоквиум 12 2014
- Втор колоквиум Реосигурување 1 12 2014
- Втор колоквиум Реосигурување 12 2014
- Втор колоквиум Информациони технологии 12 2014
- Културно наследство и Заштита на култ. насл. 2 колоквиум 12 2014 Охрид
- Колоквиуми 2 Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 12 2014
- Колоквиуми 2 Проф. д-р Иванка Нестороска 12 2014
- Менаџмент во тур. и угостителството 2 колоквиум 12 2014
- Осигурување на земјоделството Охрид и Велес 12 2014
- Основи на право со тур. право и Осигурително право Охрид 12 2014
- Културно наследство 2 колоквиум Велес 12 2014
- Царинско право 2 колоквиум 12 2014
- Социологија 2 Колоквиум Охрид 12 2014
- Царински систем и политика 2 колоквиум 12 2014
- Германски јазик Проф. д-р Елена Цицковски Охрид 12 2014
- Заштита на културно наследство и Културно наследство Колоквиуми 12 2014
- Фискален систем Комисиски 12 2014
- Колоквиуми поправни Германски јазик 12 2014
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа 12 2014
- Испит Менаџмент на човечки ресурси 12 2014
- Испит Актуарство 12 2014
- Испити Проф. д-р Пере Аслимоски 12 2014
- Колоквиуми поправни Англиски јазик 11 2014
- Испити Криминалитет и детекција и Царинско казнено право 11 2014
- Колоквиум 1 поправен Ресторански менаџмент 11 2014
- Колоквиум Криминалистичка методика 11 2014
- Испити и колоквиуми Криминалистичка техника 11 2014
- Испити и поправен колоквиум Проф. д-р Лилјана Баткоска 11 2014
- Царинско работење Испит 11 2014
- Културно наследство Колоквиум Велес 11 2014
- Политика за развој на туризмот Велес 11 2014
- Финансиски систем Колоквиум 11 2014
- Испити и колоквиуми Царинско работење 11 2014
- Колоквиуми поправни Проф д-р Пере Аслимоски11 2014
- Испити и колоквиуми Проф д-р Иванка Нестороска 11 2014
- Испити МИС Проф. д-р Мирјана Секуловска Охрид и Велес 11 2014
- Поправен 1 колоквиум Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид 11 2014
- Колоквиум Социологија 11 2014 Охрид
- Испити Проф. д-р Јованка Билјан Охрид и Велес 11 2014
- Колоквиу 1 Уставно право 11 2014
- Колоквиуми Германски јазик Проф. д-р Јагода Стрезоска 11 2014
- 1 Колоквиуми Проф. д-р Ивица Смиљковски 11 2014 Охрид
- Англиски јазик 1 колоквиум 11 2014 Охрид
- Кривично процесно право Завршен испит 11 2014
- Реосигурување 1 колоквиум Охрид 11 2014
- Познавање на стоки со наука за исхрана Охрид 1 колоквиум 11 2014
- Деловно комуницирање 1 колоквиум 11 2014
- Стандардизација 1 колоквиум 11 2014
- КПП Колоквиумски 11 2014
- Царинско право 1 колоквиум 11 2014
- Менаџмент во туризам и угостителство 1 колоквиум 11 2014
- Меѓународен патнички промет 1 Колоквиум 11 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Симона Мартиноска 11 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 09 2014
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа Велес 09 2014
- Испит МИС Охрид 09 2014
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа 09 2014
- Испити Проф. д-р Пеце Николовски 09 2014
- Криминалистичка методика 09 2014
- Царинска управна постапка 09 2014
- Испити Проф. д-р Цветко Андреески 09 2014
- Испит Криминалистичка техника 09 2014
- Испити Проф. д-р Симона Мартиноска 09 2014
- Испити Проф. д-р Сашо Коруновски 09 2014 Охрид и Велес
- Испити Проф. д-р Данијела Милошоска 09 2014
- Испити Проф. Тоше Чочороски 09 2014
- Испити Проф. д-р Иванка Нестороска 09 2014
- Испити Охрид Проф. д-р Габриела Ракичевиќ 09 2014
- Испит Кривично процесно право 08 2014
- Испит Англиски јазик 08 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Велес 09 2014
- Испити Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид и Велес 09 2014
- Испити Проф. д-р Јованка Билјан Охрид и Велес 09 2014
- Испити Информациони технологии и Актуарство 06 2014
- Прелиминарна Кривично процесно право 08 2014
- Испит МИС Охрид 06 2014
- Колоквиуми конечни МИС Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Велес 06 2014
- Испит Финансиски систем Велес 06 2014
- Испити Проф.д-р Ристо Речкоски Охрид 06 2014
- Дополнително испити Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 06 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид 06 2014
- Криминалистичка техника Испит и колоквиуми Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 06 2014
- Комисиски испит Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 06 2014
- Испити Доц. д-р Катерина Ангелевска Охрид 06 2014
- Испити Проф д-р Симона Мартиноска Охрид и Велес 06 2014
- Испит Информациони технологии Охрид 06 2014
- Колоквиуми Принципи на управување со ризици Охрид 06 2014
- Крајни оценки Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 06 2014
- Испити и колок Крајни Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Климе Попоски Охрид 06 2014
- Испити Проф .д-р Злате Димоски Охрид 06 2014
- Актуарство Крајни резултати Охрид 06 2014
- Пензиско и социјално осигурување Охрид 06 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 06 2014
- Испити проф. др. Иванка Нестороска Охрид 06 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 06 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Јованка Билјан Охрид и Велес 06 2014
- Испит Кривично процесно право Охрид 06 2014
- Испит Криминалитет и детекција Охрид 06 2014
- Актуарство Испит и Колоквиуми Охрид 06 2014
- Прелиминарна листа Проф. д-р Пере Аслимоски 06 2014
- Царинско право испит Охрид 06 2014
- Менаџмент на човечки ресурси II Колоквиум Охрид 06 2014
- Пензиско и социјално осигурување II Колоквиум Охрид 06 2014
- Прелиминарна листа Проф. д-р илјана Баткоска Охрид 06 2014
- Испит Англиски јазик Охрид 06 2014
- Кривично процесно право испит бфк Охрид 06 2014
- Храна и култура крајни Велес 06 2014
- Колоквиуми II МИС Охрид и Велес 05 2014
- Колоквиуми Проф. д-р Јованка Билјан Велес и Охрид 05 2014
- Принципи на управување со ризик I и I поправен колок 05 2014 Охрид
- Актуарство II колоквиум Охрид 05 2014
- Испити и колоквиуми Царинско работење Охрид 05 2014
- Колоквиуми II - ри Проф. д-р Пере Аслимоски Велес 05 2014
- Колоквиуми крајни Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид 05 2014
- Колоквиуми Проф. д-р Лидија Симонческа Охрид 05 2014
- Колоквиуми II - ри Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид и Велес 05 2014
- Криминалистичка техника Прелиминарна и II Колоквиум БФК 05 2014
- Патнички агенции 2 колоквиум Охрид 05 2014
- Колоквиуми 2 Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 05 2014
- Колоквиуми Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид и Велес 05 2014
- Меѓународна трговија II колоквиум Охрид 05 2014
- Кривично процесно право Прелиминарна листа Охрид 05 2014
- Испит МИС Охрид 05 2014
- Англиски јазик II Колоквиум Охрид 05 2014
- Испити и Колоквиуми Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 05 2014
- Англиски јазик I и II колоквиум Охрид 05 2014
- II Колоквиум Кривично процесно право Охрид 05 2014
- Колоквиум Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 05 2014
- Колоквиум Проф. д-р Пере Аслимоски Велес 05 2014
- Колоквиум Англиски јазик Поправен 05 2014
- Колоквиум Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 05 2014
- Колоквиум поправен МИС Охрид 05 2014
- Испити Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид 05 2014
- Испит Криминалистичка методика БФК Охрид 05 2014
- I Колоквиум Пензиско и социјално осигурување Охрид 04 2014
- Поправен колоквиум Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид 04 2014
- Актуарство I колоквиум Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Симона Мартиноска Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид 04 2014
- Поправен колоквиум и дополнителни испити Ох и Ве Проф. д-р Ј Билјан
- Поправен колоквиум Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 04 2014
- Криминалистичка техника I поправен колоквиум Охрид 04 2014
- Кривично процесно право конечни Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Катерина Ангелевска Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска 04 2014 Охрид
- I поправен колоквиум Проф. д-р Лилјана Баткоска 04 2014 Охрид
- I Коловиум Проф д-р Пере Аслимоски Велес 04 2014
- I колоквиум Царинска тарифа Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 04 2014
- I колоквиум Патнички агенции Охрид 04 2014
- I колоквиум Туристичка Географија Охрид 04 2014
- II Колоквиум Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 04 2014
- I поправен колоквиум Кривично процесно право Охрид 04 2014
- Испит Кривично процесно право Охрид 04 2014
- Испити Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Криминалистичка техника Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Проф, д-р Иванка Нестороска Велес 04 2014
- Колоквиуми и испити Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Менаџмент на човечки ресурси Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид 04 2014
- Прв Колоквиум Проф. д-р Цветко Андреески Охрид 04 2014
- Проф. д-р Иванка Нестороска I Колоквиум Охрид 04 2014
- Царинска тарифа I Колоквиум Охрид 04 2014
- Безбедност во туризмот Прв колоквиум Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Англиски јазик Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Криминалистичка психологија Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Меѓународна трговија Охрид 04 2014
- Прв колоквиум Кривично процесно право 04 2014
- Прв колоквиум Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 04 2014
- Прв колоквиум МИС Охрид и Велес 03 2014
- Прв Колоквиум Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 03 2014
-Прв колоквиум Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 03 2014
- Испит Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид 03 2014
- Резултати Проф. д-р Сашо Коруновски 03 2014
- Меѓународен патнички промет 2 колоквиум 02 2014
- Финансиски системи конечни Велес 02 2014
- Испити Дополнително Проф. д-р Јованка Билјан Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Иванка Нестороска Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Велес 02 2014
- Испит Англиски јазик Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Јованка Билјан Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Симона Мартиноска Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Мирјана Секуловска Охрид и Велес 02 2014
- Испитит Проф. д-р Пере Аслимоски Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Велес 02 2014
- Испит Ресторански менаџмент Велес 02 2014
- Испити Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид
- Дополнителен испит и колоквиум Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 02 2014
- Испит Бизнис Информатика Охрид 02 2014
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа 02 2014
- Осигурување во земјоделието Охрид 02 2014
- Финансиски системи Конечни Охрид 02 2014
- Поправен колоквиум Меѓународен патнички промет Охрид 02 2014
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 02 2014
- Комисиски Фискален систем и Даночно работење Охрид 02 2014
- Менаџмент со осигурителни операции Охрид 02 2014
- Испити Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 02 2014
- Криминалистичка методика Конечни Охрид 02 2014
- Криминалистичка методика Втор поправен колоквиум Охрид 02 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид 01 2014
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 01 2014
- Крајни оценки Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 01 2014
- Кривично процесно право Крајни БФК 01 2014
- Колоквиуми крајни оценки Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид 01 2014
- Испити и крајни колоквиуми Проф. д-р Симона Мартиноска Охрид 01 2014
- Информациони технологии Завршни Охрид 01 2014
- Кривично процесно право БФК Охрид 01 2014
- Криминалистичка методика Конечни Охрид 01 2014
- Деловно планирање 2 колоквиум Охрид 01 2014
- Интерна и екстерна контрола Конечни 01 2014 Охрид
- Методика на истражување на организиран криминал Прелим. Охрид 01 2014
- Испити Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид 01 2014
- Меѓународен патнички промет 1 колоквиум Охрид 01 2014
- Методика на истражување финансиски криминач Прелиминарна 01 2014
- Методика на истражување на компјутерски криминал Прелиминарна 01 2014
- Англиски јазик Испит Охрид 01 2014
- Бизнис информатика Колоквиум Охрид 01 2014
- Ресторански менаџмент крајни резултати 01 2014
- Уставно право Втор колоквиум Проф. д-р Јове Кекеновски 01 2014
- Германски јазик Втор колоквиум Проф. Јагода Стрезоска 01 2014
- Прелиминарна листа колоквиуми Проф. д-р Пере Аслимоски 01 2014
- Колоквиуми Проф. д-р Миладин Крстаноски 01 2014
- Англиски јазик втор колоквиум 01 2014
- Финансиски системи 2 Колоквиум и поправен 1 колок, Охрид 01 2014
- Методика на истражување финансиски криминал 2 колок 01 2014
- Царинско работење 2 колоквиум 01 2014
- Методика на истражување на организира криминал 2 колок 01 2014
- Осигурување во земјоделието колоквиумски 01 2014 Охрид
- Превенција на криминалитет 01 2014 БФК Охрид
- Основи на туризмот Колоквиуми 12 2013 Охрид
- Царинско познавање на стоката втор колоквиум Охрид 12 2013
- Колоквиуми Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид 12 2013
- Ресторански менаџмент Втор колоквиум Охрид 12 2013
- Колоквиуми континуирано Кривично процесно право Охрид 12 2013
- Колоквиуми Проф.д-р Иванка Нестороска Охрид 12 2013
- Втор колоквиум Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид 12 2013
- Втор колоквиум Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 12 2013
- Криминалистичка методика втор колоквиум Охрид 12 2013
- Информациони технологии Колоквиуми Охрид 12 2013
- Прв поправен колоклвиум Менаџмент Охрид 12 2013
- Германски јазик Проф. Елена Цицковска Охрид 12 2013
- Финансиски систем Колоквиум Велес 12 2013
- Колоквиуми Проф. д-р Сашо Коруновски Охрид и Велес 12 2013
- II Поправен колоквиум методика на истраж. на орг. криминал 12 2013
- Конечни резултати Кривично процесно право 12 2013
- Колоквиуми и испити Проф. д-р Лидија Симонческа Охрид и Велес 12 2013
- Колоквиуми и испит Проф. д-р Пере Аслимоски 12 2013
- Колоквиуми поправни Проф. д-р Пере Аслимоски 12 2013
- Колоквиум Меѓународни односи и меѓ. соработка БФК 12 2013
- Колоквиум Организирање конгреси и средби Охрид и Велес 12 2013
- Испити Проф д-р Лилјана Баткоска Охрид и Велес 12 2013
- II колоквиум Ресторански менаџмент Велес 12 2013
- I колоквиум поправен Меѓународни односи БФК Охрид 12 2013
- I колоквиум Осигурување во земјоделието Велес 12 2013
- I колквиум поправен Управно право Охрид 12 2013
- Втор колоквиум МЧР 12 2013
- Колоквиуми Основи на туризам Охрид и Велес 12 2013
- Колоквиум Англиски јазик Велес 11 2013
- Испит Кривично процесно право Охрид 11 2013
- Колоквиум поправен Основи на право со туристичко право 11 2013
- Колоквиум поправен Осигурително право Охрид 11 2013
- Колоквиум Уставно право Охрид 11 2013
- Испит Пензиско и социјално осигурување Охрид 11 2013
- Испит МИС Велес 11 2013
- Информациски технологии поправен колоквиум Охрид 11 2013
- I Колоквиум Деловно комуницирање Охрид 11 2013
- Испит МИС Охрид 11 2013
- Испити Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 11 2013
- Испит Осигурителни операции Охрид 11 2013
- I Колоквиум Поправен Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 11 2013
- I Колоквиум и испит Проф д-р Сашо Коруновски Велес 11 2013
- I Колоквиум Поправен Криминалистичка методика Охрид 11 2013
- Меѓународни односи и меѓународна соработка на БФК во Охрид 11 2013
- I Колоквиум Финансиски ситеми Охрид 11 2013
- Поправниот колоквиум по предметот АНГЛИСКИ ЈАЗИК Охрид 11 2013
- I Колоквиум Проф д-р Пере Аслимоски Охрид и Велес 11 2013
- I Колоквиум поправен и Испит Проф д-р Габриела Ракичевиќ ох ве 11 2013
- I Колоквиум Поправен Проф д-р Братислав Милошевиќ 11 2013
- I Колоквиум Управно право Охрид 11 2013
- I Колоквиуми Проф. д-р Сашо Коруновски 11 2013
- I Колоквиум и Испит Менаџмент на човечки ресурси 11 2013
- I Колоквиум Управно право БФК 11 2013
- I Колоквиум и Испит Осигурување во земјоделието 11 2013
- I Колоквиум Деловно комуницирање 11 2013
- Испити и I Колоквиум Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид и Велес 11 2013
- Испит Уставно право Охрид 11 2013
- I Колоквиуми и Испит Проф. Симона Мартиноска 11 2013
- I Колоквиум Криминалистичка методика 11 2013
- I Колоквиум Сметководство Охрид и Велес 11 2013
- I Колоквиум Социологија на туризмот Охрид 11 2013
- I Колоквиум Информациони технологии 11 2013
- Англиски јазик Испит 11 2013
- I Колоквиуми Англиски јазик Охрид и Велес 11 2013
- I Колоквиум Основи на туризам со гастрономски туризам 11 2013
- I Колоквиум Финансиски системи Велес 11 2013
- I Колоквиум Царинско Работење 11 2013
- I Колоквиум Нутрицизам Охрид и Велес 11 2013
- I Колоквиум Проф. д-р Лилјана Баткоска МУС Охрид 11 2013
- I Колоквиум Ресторански менаџмент Охрид и Велес 11 2013
- I Колоквиум Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид 11 2013
- Прв Колоквиум Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид и Велес 11 2013
- Прелиминарна листа Кривично процесно право Охрид 11 2013
- Испит Бизнис информатика Велес 09 2013
- Испити МИС Проф. д-р Мирјана Секуловска Охрид и Велес 09 2013
- Испити Проф. д-р Лилјана Баткоска Охрид 09 2013
- Испити и колок Дополнително Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 09 2013
- Испити Проф. д-р Ристо Речкоски Охрид 09 2013
- Испит Финансиски систем Охрид и Велес 09 2013
- Испити Проф. д-р Лидија Симонческа Велес 09 2013
- Испит Проф. д-р Трајче Дојчиноски Охрид и Велес 09 2013
- Испит Проф. д-р Томе Баткоски Охрид 09 2013
- Испит Криминологија БФК Охрид 09 2013
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Лидија Симонческа Охрид 09 2013
- Испити Проф. д-р Ивица Смиљковски Охрид 09 2013
- Испити и колоквиуми Проф. д-р Јованка Билјан Охрид 09 2013
- Испит и колоквиум Перење пари Охрид БФК 09 2013
- Испит Меѓународен тероризам Охрид 09 2013
- Испит Проф. д-р Габриела Ракичевиќ Охрид Велес 09 2013
- Испит Проф. д-р Симона Мартиноска Охрид 09 2013
- Испит Кривично процесно право 09 2013
- Испити Проф. д-р Пере Аслимоски Охрид и Велес 09 2013
- Испити Доц. д-р Татјана Димоска Охрид 09 2013
- Испит Информациони технологии 29 08 2013
- Испити Проф. д-р Јованка Билјан Велес 08 2013
- Испити Проф. д-р Сашо Коруновски 08 2013
- Испит Англиски јазик 08 2013
- Испити Проф. д-р Иванка Нестороска Велес 08 2013
- Испити Проф. д-р Иванка Нестороска Охрид 08 2013
- Испити Храна и култура и Класична кујна Велес 07 2013
- Испит Криминологија БФК 07 2013

 

MON
Tempus
Erasmus

 

- Решение за работен однос